Nabídka vín
LS Vinhos Loureiro
Mladé svěží bílé víno z odrůdy Loureiro, ikonické pro oblast Vinho Verde. Pochází z vinic se žulovým podložím vzdálených necelých 60 km od Atlantiku. Sbírá se ručně.
Lehké víno s nízkým obsahem alkoholu i kalorií. Průzračně citrínová barva. Výrazné aroma citrusů, jablek a rybízu charakteristické pro odrůdu Loureiro. Jemné bublinky, plná a dlouho přetrvávající ovocně citrusová chuť. Vyrovnaná kyselost v hamronii se zbytkovým curkem LS Loureiro by mělo být podáváno vychlazené na 8° až 10°C. Vhodné jako aperitiv nebo k lehkým pokrmům: saláty, ryby, mořské plody, sashimi, těstoviny, pizza a asijská kuchyně.
Oblast: DOC Vinhos Verdes | Alkohol: 10,5 % | Kyselost: 6,6 g/l | pH: 3,17 Cukr: 6 g/l Zrání: cca 4 měsíce v nerezových tancích.
Rufo Branco
Cuvée vyrobené z odrůd Arinto, Códega de Larinho a Rabigato pěstovaných v nadmořských výškách kolem 600 metrů nad mořem v podoblasti Murça.
Průzračná žlutá barva. Arinto dodává vínu svěžest a sametovou texturu; Rabigato vyváženost s minerálními tóny a aroma pomerančových květů; Códega de Larinho aroma tropického ovoce a květinové tóny. Vhodné k sýrům z kravského nebo kozího mléka, rybím pokrmům a grilované zelenině jako lilek a paprika.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 12,5 % | Kyselost: 5.5 g/l | pH: 3,35 | Cukr: 0.6 g/l | Zrání: 9 měsíců v nerezových tancích s batonáží.
Rufo Tinto
Cuvée vyrobené z odrůd Touriga Franca a Touriga Nacional - nejemblematičtější odrůdy dourské vinařské oblasti, z relativně mladých vinic (5 až 35 let).
Harmonické a zakulacené víno ovocného charakteru s dlouhou elegantní dochutí. Výrazné aroma lesního ovoce, třešní, jahod a skalní růže. Vhodné k masitým pokrmům s čerstvými rajčaty nebo k pokrmům s čerstvou rajčatovou nebo bylinkovou omáčkou.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 14 % | Kyselost: 5.2 g/l | pH: 3,75 | Cukr: 0.6 g/l | Zrání: 12 měsíců ve dvou, tří a čtyřletých sudech z francouzského dubu a 13 měsíců v nerezových tancích.
Douro Superior Tinto
Cuvée vyrobené z odrůd Touriga Franca a Touriga Nacional - nejemblematičtější odrůdy dourské vinařské oblasti, z relativně mladých vinic (5 až 35 let).
Hluboká rubínová barva, výrazné aroma lesních plodů s tóny ostružin a třešní. Květinové tóny odrůdy Touriga nacional se snoubí s náznakem vanilky, který podtrhuje sametovou texturu vína. Intenzivní víno s dlouhou dochutí. Vhodné k sýrům, těžším grilovaným rybám, červenému masu a zvěřině.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 14 % | Kyselost: 5.0 g/l | pH: 3,76 | Cukr: <2 g/l | Zrání: 14 měsíců v dvou až pětiletých sudech z francouzského dubu.
Vinhas do Sabor Branco
Cuvée z vinic v údolí řeky Sabor starých 20 - 35 let. Odrůda Rabigato dodává vínu svěžest, Viosinho a Arinto pak vyváženost, aroma a plné tělo. Víno je částečně fermentováno v dubových sudech.
Jasná citrusová barva, dřevité aroma, svěží elegantní chuť se zřetelným s dřevitým charakterem. S tóny citrusového ovoce a dlouhou svěží dochutí. Vhodné k sýrům z kozího a kravského mléka, salátům, bílému masu, rybám a mořským plodům.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 13 % | Kyselost: 5.7 g/l | pH: 3,33 | Cukr: 0.6 g/l | Zrání: 8 měsíců v jednoletých francouzských dubových sudech.
Vinhas do Sabor Tinto
Cuvée vyrobené z odrůd Touriga Franca, Touriga Nacional, Tinta Roriz, Alicante Bouschet a Baga z 10 až 35 letých vinic v údolí řeky Sabor. Šlapáno tradiční metodou v žulových vanách „lagares“.
Intenzivní a ovocné, chuťově vyvážené víno tmavě rubínové barvy s tóny lesních plodů, ostružin a květinovým aroma. Dlouhá a svěží dochuť. Vhodné k pečeným masitým i rybím pokrmům.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 14 % | Kyselost: 5.1 g/l | pH: 3,8 | Cukr: < 2 g/l | Zrání: 18 měsíců ve dvou a tříletých francouzských dubových sudech (225-500L).
VVV Valleys Tinto
Cuvée více než 30 odrůd z vinic starších 35 let, z údolí řek Douro, Pinhão a Torto. Hrozny jsou šlapány v žulových vanách, fermentace probíhá ve vanách nebo v nerezových tancích s ručním přečerpáváním.
Nejdivočejší aroma ze tří dolin oblasti Douro s výraznými tóny lesních plodů, skalní růže, růží a fialek. Plná a sametová chuť s dlouhou výraznou dochutí, díky rozmanitosti vinic velmi komplexní chuťový profil. Vhodné ke grilovaným masům.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 13,5 % | Kyselost: 4,8 g/l |pH: 3,82 | Cukr: 0,9 g/l Zrání: 21 měsíců v nových, jednoletých nebo dvouletých sudech z francouzského dubu o objemu 225 l. Jednotlivé várky fermentace zrají odděleně.
Quinta Vale D. Maria Tinto
Cuvée 41 odrůd z desetihektarové, více než 60 let staré vinice přímo ve vinohradu Quinta Vale D. Maria. Hrozny jsou šlapány po dobu 1 až 3 dnů tradiční metodou v žulových vanách. Fermentace probíhá v nerezových tancích nebo přímo v žulových vanách.
Velice elegantní víno s výrazným aroma třešní, malin, švestek a ostružin. Svěží a zároveň hutné víno, jemně vyvážené mezi ovocnou svěžestí a výrazným tělem. Hodí se ke zvěřině nebo hovězímu masu s pečenými bramborami a zeleninou.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 15,5 % | Kyselost: 5,34 g/l |pH: 3,65 | Cukr: 0,8 g/l Zrání: 21 měsíců v nových (70 %) nebo jednoročních sudech z francouzského dubu o objemu 225 l.
VZ Douro Branco
Cuvée z původní vinné révy oblasti Doura pěstovaných na nejstarších vinicích v podoblasti Murça ve výšce zhruba 500 m nad mořem. Používají se odrůdy Viosinho, Rabigato, Códega, Gouveio, a Arinto z vinic starých přibližně 70 let. Van Zeller zařadil víno do kategorie „Crafted by hand“, což znamená, že proces tvorby cuvée považuje za obzvlášť důležitý pro celkový výsledek.
Výsledkem je svěží víno s aroma citronové kůry a listů citronovníku, s květinovou vůní a minerální chutí. Je intenzivní s dlouhou dochutí. Výborný potenciál zrání v láhvi. Vhodné k měkkým sýrům, jídlům z tresky a morským plodům.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 12% | Kyselost: 6,7 g/l |pH: 3,35 | Cukr: 1,26 g/l Zrání: 9 měsíců s batonáží v nových a jednoletých francouzských dubových sudech, (225-500L).
VZ Douro Tinto
Cuvée zhruba z 30 různých odrůd vinné révy pěstovaných na různých parcelách v údolích řek Torto, Pinhão a Douro. Víno je šlapáno v žulových vanách „lagares“ tradiční metodou, prečerpáváno ručně a jednotlivé várky fermentace zrají samostatně. Víno kategorie „Crafted by hand“, tvorba cuvée je pro celkový výsledek velice důležité.
Jedná se o plné, výrazné a zakulacené cuvée s dominantními tóny lesního ovoce doplněnými náznaky aroma hub a čerstvého mechu s jemným zakončením. Hodí se k sýrům a masům ochuceným lanýži, grilovaným masům a bylinkám jako je koriandr, petržel a kopr. Ideální teplota servírování je 16°C.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 15 % | Kyselost: 5,8 g/l |pH: 3,56 | Cukr: < 0,6 g/l Zrání: 26 měsíců v jedno až dvouletých sudech z francouzského dubu (225-300L) a 2 měsíce v nerezových tancích.
VZ 15 Gerações
Cuvée více než 30 odrůd z 30 až 80 let starých vinic z celého regionu odráží různorodost „terroirs“, které po staletí formovala nejlepší dourská a portská vína. Po 24 hodinovém šlapáni v žulových vanách fermentuje v nerezových tancích.
Aromaticky a chuťově velmi komplexní víno s výraznými tóny malin, ostružin a třešní s dlouhou delikátní dochutí. Fantastický potenciál zrání v láhvi.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 15,5 % | Kyselost: 4,7 g/l |pH: 3,84 | Cukr: 0,6 g/l Zrání: Cca 19 mesíců měsíců v nových, jednoletých nebo dvouletých sudech z francouzského dubu o objemu 225 l.
CV - Curriculum Vitae Branco
Víno pochází z jediné, velice specifické vinice s průměrným stářím 80 let. Základem cuvée je Rabigato, obsahuje však různé jiné autochtonní odrůdy jako Samarrinho, Donzelinho Branco, Viosinho, Codega a Gouveio. Mošt je již po 24 hodinách od lisování umístěn do dřevěných sudů, kde víno za nízkých teplot fermentuje. Patří do řady Crafted by Nature.
Velmi svěží víno jemného aroma citrusových plodů, zejména grapefruitu a citrónu. Vliv dřeva je harmonicky sladěn s ovocnou chutí a přirozenou svěžestí vína. Díky své minerálnosti a přirozené kyselince má vynikajíci potenciál zrání v láhvi.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 13,8 % | Kyselost: 6,1 g/l |pH: 3,23 | Cukr: 0,7 g/l Zrání: cca 8 měsíců s batonáží v nových francouzských sudech o objemu 225 l, ve stejných sudech jako při fermentaci.
CV - Curriculum Vitae Tinto
Pochází z jediné, více než 100 let staré vinice osazené více než 35 autochtonními odrůdami. Víno se 2-3 dny před fermentací šlape tradiční metodou v žulových vanách, kde také fermentuje. Patří do řady Crafted by Nature a dle slov Cristiana Van Zeller bylo pojmenované jako CV proto, že si zaslouží věčné místo v životopisu svých tvůrců.
Tmavá rudě-fialová barva, dominantní tóny třešní, jahod a malin, avšak s rafinovaným podtónem černého rybízu a borůvek. Výrazná ovocná chuť s fantastickým potenciálem pro zrání v láhvi. Hodí se k roastbeefu, pečenému telecímu nebo vepřovému masu, ideálně s houbami. Servíruje se při teplotě 16°C.
Oblast: DOC Douro| Alkohol: 15 % | Kyselost: 5,6 g/l |pH: 3,57 | Cukr: 0,91 g/l Zrání: 26 měsíců v převážně (75 %) nových sudech z francouzského dubu (225-300 l) a 2 měsíce v nerezových tancích.
Van Zeller‘s & Co. Porto Branco
Víno vyrobené z více než 15 tradičních odrůd vinnérévy jako Gouveio, Rabigato nebo Viosinho z vinic v Cima Corgo, zejména v podoblasti Murça. Hrozny jsou šlapány tradiční metodou. Pro delší a lepší maceraci se 10 % destilátu přidává již před fermentací.
Jemně sametová sladká chuť klasického bílého portského typická pro dourské bílé odrůdy. Vhodné jako aperitiv, long drink nebo k mandlím a paštikám. Podává se vychlazené.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 20 % | Kyselost: 4.3 g/l | pH: 3.46 |Cukr: 102 g/l |Baumé: 3,1 Zrání: Minimálně 2 roky ve více než stoletých sudech od portského vína.
Van Zeller‘s & Co. Porto Ruby
Vyrobené z více než třiceti odrůd ze starých míchaných vinic a novějších jednoodrůdových vinic v podoblasti Cima Corgo. Hrozny jsou šlapány tradiční metodou. Pro delší a lepší maceraci se 10% destilátu přidává již před fermentací.
Tmavá rubínová barva a mladistvý charakter. Svěží ovocné aroma i chuť s převažujícími intenzivními tóny červeného a tmavého ovoce. Vhodné k dezertům, zejména čokoládě.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 20 % | Kyselost: 4.6 g/l | pH: 3.56 | Cukr: 104 g/l |Baumé: 3,1 Zrání: 2 - 3 roky ve více než stoletých sudech od portského vína o objemu 6 000 - 10 000l a v malých nerezových tancích.
Van Zeller‘s & Co. Porto LBV
Cuvée více než 25 odrůd z údolí Doura. Hrozny jsou šlapány tradiční metodou. Pro delší a lepší maceraci se 10 % destilátu přidává již před fermentací. Víno patří do řady „Crafted by nature“ a je tedy výsledkem nejpřirozenějšího charakteru dourského terroir s minimálními zásahy. Víno je lahvované bez filtrace.
Hluboká rubínová barva, aroma a chuť zralého ovoce doplněná o sametově taninový podtón. Výjimečně dobře vyvážené víno s dlouhou ovocnou dochutí. Ideální k dezertům jako cheesecake nebo čokoládové dorty. Ideální teplota servírování 16°C.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 20 % | Kyselost: 4.6 g/l | pH: 3.56 | Cukr: 112 g/l |Baumé: 3,8 Zrání: 34 měsíců ve více než stoletých sudech a nerezových tancích.
Van Zeller‘s & Co. 10 Anos Porto Old Tawny
Cuvée více než 30 červených odrůd z podoblasti Cima Corgo, zejména z údolí řek Pinhão a Torto. Hrozny jsou šlapány tradiční metodou před fermentací i během ní. Fortifikace se provádí najednou.
Má jantarovou, cihlovou, třpytivou barvu s komplexním aroma sušených plodů s náznaky chuti pomerančové kůry a karamelek. Jemné, chutné a vyvážené. Servíruje se mírně vychlazené.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 20 % | Kyselost: 4.2 g/l | pH: 3.57 |Cukr: 93 g/l |Baumé: 3,1 Zrání: v průměru 10 let v sudech starších než 100 let.
Van Zeller‘s & Co. 20 Anos Porto Old Tawny
Blend vícero ročníků, cuvée více než 30 odrůd ze starých vinic a novějších jednodruhových vinic z podoblasti Cima Corgo. Šlapáno tradiční metodou v žulových vanách. Fortifikace celé dávky se provádí najednou a víno je ve vanách ponecháno ještě 1 až 2 dny, dvakrát denně prošlapáno po dobu 10 minut pro dokonalé promíchání.
Kořeněné víno s tóny oříšků a aromatem pomerančových květů. Náznak zralých fíků a medově sametová dochuť. Servíruje se mírně vychlazené.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 20 % | Kyselost: 4,2 g/l | pH: 3,57 |Cukr: 105 g/l |Baumé: 3,8 Zrání: v průměru 20 let v sudech starších než 100 let.
Van Zeller‘s & Co. 30 Anos Porto Old Tawny
Blend vícero ročníků, cuvée více než 30 odrůd ze starých vinic a novějších jednodruhových vinic z podoblasti Cima Corgo, zejména z údolí řek Pinhão a Torto. Šlapáno tradiční metodou v žulových vanách. Fortifikace celé dávky se provádí najednou a víno je ve vanách ponecháno ještě 1 až 2 dny, dvakrát denně prošlapáno po dobu 10 minut pro dokonalé promíchání.
Exoticky vrstvené aromatické a chuťové tóny ovoce v medu, koření, sušených meruněk a oříšků s hedvábně jemnou texturou a dlouhou dochutí. Servíruje se mírně chlazené.
Oblast: DOC Douro | Alkohol: 20 % | Kyselost: 4,7 g/l | pH: 3,52 |Cukr: 98 g/l |Baumé: 3,6 Zrání: v průměru 30 let v sudech starších než 100 let.